Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pålagor väntar

Annons
Nya pålagor väntar

För oss som av olika anledningar nödgats flytta till Härnösand och på köpet blivit begåvade med landets sämsta och dyraste dricksvatten väntar nu enligt senast publicerade uppgifter nya pålagor. Kommunen har tydligen upptäckt att förbrukningen av detta "kloakvatten" av förståeliga skäl minskar och har föreslagit att det inte är förbrukningen utan bostadsytan som skall styra uttagsavgifterna. I bostadsytan skall då dessutom uthus, garage med mera inräknas, även om de inte har vatten och avlopp indragna. Bygger man till exempel ett nytt uthus (utan VA) drabbas man först och främst av en skyhög VA-anläggningsavgift (?) sen skall då ytan inräknas i avgiftsunderlaget som i och med detta kommer att fördubbla kostnaden för vattnet. Var finns logiken och rättvisan i detta?

Det klagas över att det är svårt att locka folk att flytta till Härnösand, inte minst företagare. Jag tycker det är en självklar utveckling med tanke på att det enda (förutom vattnet) som erbjuds är ett skyhögt skatte -och avgiftspaket.

Härnösandsbor, vägra att betala vattenavgifterna, skicka räkning till kommunen på egna reningsfilter eller inköpt dricksvatten på flaska. Ingen ska komma och påstå att det inte finns medel att avsätta till en förbättring av vattenkvaliten. Omfördela bara de resurser som finns på ett vettiga sätt.

Före detta insider

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons