Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu måste Linjebuss skärpa sig

Annons
Nu måste Linjebuss skärpa sig

I Tidningen Ångermanland av den 3 oktober fanns följande rubrik: "Vägrade köra buss med trasig bakdörr". Aktuell buss-chaufför vid Linjebuss vägrade framföra bussen då han ansåg att den trasiga dörren på bussen var en säkerhetsrisk för passagerarna men ansvariga på Linjebuss ansåg däremot att den trasiga bakdörren inte innebar någon risk.

Det är minst sagt uppseendeväckande och illavarslande för passagerarnas säkerhet när Linjebuss ledning vägrar lyssna på sin chaufför. Om inte Länstrafikens regler och innehåll beträffande avtalen förändrats för sina uppdragsgivare måste väl Linjebuss vägran att reparera den trasiga dörren helt strida emot Länstrafikens rigorösa regler i sina avtal med entreprenörerna.

Efter att busschauffören i september vänt sig till Länstrafiken, först då reparerades den trasiga bussdörren vilket tyder på att Länstrafikens avtalsbestämmelser inte följts upp av bussföretaget.

Om förtroendet för Linjebuss fortsättningsvis skall kunna upprätthållas finns stor anledning för ledningen av bussföretaget att skärpa sig i sitt stora ansvar i säkerhetsfrågorna. Trasiga bussdörrar och andra skador på fordonen skall varken förare eller passagerare behöva färdas i.

Alf Wedin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons