Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har vänstern chansen

Annons
Nu har vänstern chansen

Ja, nu har oppositionen tillsammans med vänstern hittat sin raka väg att gå. När man nu har "klarat" av att lägga ner Skärvstaskolan genom en motion och genom ett "gott" samarbete inser väl alla hur man har möjlighet att agera.

Det sparförslag med nedläggning av flera skolor som (s) lyckades avstyra i april 2001 kan man nu genomföra med lätthet.

Någon skriver en motion som saknar all förankring i verksamheten och de andra hänger på. Helt plötsligt är det ingen som tycker att kommunstyrelse och fullmäktige kör över BKU:s beslut. Ska det tolkas som om att det är OK med överkörningar om det sker i egen sak? Mycket märkligt!

Alla ni ute i bygderna som tycker att det är bara rätt och riktigt att Skärvstaskolan läggs ner, har ni tänkt på att det finns fem skolor som är mindre i volym än Skärvstaskolan? Har ni insett att nu kanske det är er tur att i nästa steg skrivas in i en motion och riskera att läggas ner?

Vi har ju alla läst och sett hur vänstern talar om kvalitet i stället för kvantitet. Talat om hur kostsamma de små skolorna är jämfört med de större.

Nu har vänstern chansen. Skriv motioner och driv ett samarbete med borgerligheten så har snart problemen med ekonomin löst sig.

Vad ni gör det lätt för er! Utan att ens ta reda på konsekvenserna i förväg kör ni över både barn, föräldrar och personal.

Ska en skola läggas ner ska det vara ett väl prövat beslut. Det skall finnas en rimlig anledning och rimliga lösningar.

Jag är väl medveten om att det kan bli så att en skola blir så liten att den inte längre kan hålla kvaliteten. Det gäller ju som bekant inte bara att lära sig räkna, skriva och läsa utan så mycket mer. Men, återigen, då måste det vara ett genomtänkt,förankrat beslut, som alla inblandade förstår och är delaktiga i.

Jag tror inte att barn, föräldrar och personal är så dumma att de inte begriper sitt eget bästa, så om det blir dags för en nedläggning av ovanstående anledning förstår de berörda att det kan vara en nödvändighet och att en ny lösning då kan vara positiv. Om man får möjlighet att förstå, om man är delaktig och framför allt om det är ett rimligt beslut.

Beslutet om Skärvstaskolan är det ingen, varken barn, föräldrar eller personal som har varit delaktig i och framför allt är det inget rimligt beslut.

Detta är i mina ögon också en ideologisk fråga. Vilken politik står vi för, vilka frågor är viktiga för oss som politiker. Här har ju väljarna fått svar på den frågan av både oppositionen och vänstern. Ja, faktiskt även av oss socialdemokrater genom vårt ställningstagande.

Återigen, skolorna ska finnas där barnen finns och verksamheten ska anpassas till barnen, inte tvärt om.

Monika Westlin (s)

Ordförande i BKU-nämnden Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons