Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog!

/

Annons

Elisabeth Lassen uttalar sig angående skolan i TÅ 13/9. Där beskriver hon skolan mest som en kostnad, medan Aquarena och Hallstaberget beskrivs som "långsiktiga investeringar". Kommunens skog är enligt henne "alldeles för värdefull" för att säljas ut. Samtidigt så säger Lassen att hon har för lite kunskap om skolans verksamhet, för att kunna uttala sig om huruvida lärarnas oro är befogad eller inte.

Det kan jag berätta att den är. Den bästa långsiktiga investeringen vi kan göra, är i våra barn, eftersom de är det mest värdefulla vi har. Det finns forskning som visar att de pengar som sparas på barn i behov av särskilt stöd, genererar tiofaldiga kostnader i framtiden. Under de senaste 20 åren har jag sett verksamheter i förvaltningen flyttas omkring, startas upp och läggas ner i en dyr karusell utan något som helst långsiktigt tänkande eller logik. Samtidigt har kärnverksamheten fått allt knappare resurser. Vi lärare sliter oss blodiga för att ge alla elever det stöd som de har rätt till, men redan i dagsläget bryter vi mot skollagen. Vi är många kompetenta lärare som brinner för vårt yrke i Sollefteå, men som det är nu, är det svårt att känna sig stolt över sitt jobb. Det är knäckande att varje dag gå till jobbet och göra sitt allra yttersta, men ändå inte räcka till.

Det tycks som att kommunalrådet i sin iver att locka folk till bygden, glömmer en av kommunens kärnverksamheter: skolan. Kanske är det meningen att kommunen ska ha några flaggskepp att visas utåt: badhuset, hotellet och Långsele skola? Hur det går med resten av verksamheten verkar kommunalrådet inte bry sig om. Men för oss föräldrar, är en välfungerande skolverksamhet långt mer värdefullt än ett fint badhus eller ett lyxigt hotell. Jag älskar Sollefteå, därför valde jag att flytta hem efter mina universitetsstudier. Närheten till morföräldrar, den vackra naturen och det lugna tempot var avgörande faktorer. Men när man har barn i skolan, blir en dåligt skött verksamhet något som faktiskt driver folk bort från bygden. Om inte kommunen själva kan ordna upp den röra som de ställt till med, hoppas jag på en tvångsförvaltning av skolan. Annars kommer Sollefteå inom några år att ha tappat minst två välutbildade skattebetalare och deras barn till en annan kommun.

Varmt välkommen ut i verkligheten, Lassen! Varför inte vikariera på Vallaskolan en vecka?

/Förbannad lärare och mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons