Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog!

Ska gamla människor vara nöjda med vad som bjuds, hur lite det än må vara i form av hjälp och stöd?

Annons

Det är lätt att instämma i Åke Westerlinds insändare den 21 oktober. Vi pensionärer måste höja rösten och säga ifrån. Och för att få genomslag måste vi vara många. Det är tillsammans vi blir en stark röst i samhällsdebatten och kan åstadkomma förändring. Det är en grundbult för oss i PRO.

Med Skatteupproret i våras fäste vi strålkastarljuset på de orättfärdiga skatterna som innebär att en pensionär betalar mer i skatt än den som arbetar.

Vi har också vänt oss till Diskrimineringsombudsmannen för att få frågan om pensionärernas ekonomi och ojämlikheten när det gäller skatterna prövad ur ett diskrimineringsperspektiv. DO valde att inte pröva ärendet.

Åke Westerlind gör en spännande jämförelse mellan fång- och åldringsvård och man måste fråga sig. Handlar det inte i grunden om en negativ attityd till oss äldre?

Ska det inte vara självklart att gamla människor ska få möjlighet att komma ut i friska luften? Ska gamla människor vara nöjda med vad som bjuds, hur lite det än må vara i form av hjälp och stöd?

Naturligtvis inte säger vi inom PRO. Villkoren idag är inte acceptabla. Det är uppenbart att vi måste agera och driva på för en förändring i de organ som står till buds.

I Örnsköldsvik är Kommunala Pensionärsrådet, KPR, ett viktigt forum. Där har vi intresseorganisationer möjlighet att lyfta frågor av olika slag med tjänstemän och politiker från kommunen. Det är en möjlighet vi tar vara på. Med många medlemmar bakom oss blir vår röst ännu starkare.

Lars Holmström

ordf PRO Ångermanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons