Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlandpartiet överklagar översiktsplan

Annons

E Vid Kommunfullmäktiges sammanträde 29 april uppvisade politikerna en häpnadsväckande inställning till sopförbränning i kommunen.
Översiktsplanen för Norra industriområdet antogs i full enighet av fullmäktige. Ö-viks energis ordförande Per Häggmark hade lämnat walk-over, kanske för att undvika en svårförklarlig jävssituation eller också svek modet inför väljarna i den norra kommundelen.
Även andra Arnäspolitiker var frånvarande.

Den enda invändningen mot översiktsplanen, som bland annat innehåller en planerad sopförbränningsanläggning i Må, Arnäs, gjorde centerns Roland Wikner. Han var oroad över att skoteråkarna inte skulle kunna ta sig fram på skoter genom Norra industriområdet. Centerpartiets respekt för skoteråkare är förståelig eftersom ett skoterparti i Norrbotten förvisade centerns dåvarande riksdagsman Per-Ola Eriksson ur riksdagsbänken på sin tid! Miljöpartiet och alla övriga partier höll tyst.
Norrlandspartiets ensamma kamp mot sopförbränning har ändå satt sina spår i fullmäktigehandlingarna. Efter utställningen hade inkomna synpunkter från berörda gett följande tillägg och ändring i planen: Att lämpligheten för en sopförbränningsanläggning vid Må behandlingsanläggning inte är slutligt prövad.
Kanske var det just denna skrivning som gjorde att en sopbränningsdebatt uteblev eller är det en kursomsvängning till följd av Norrlandspartiets skarpa kritik?
Norrlandspartiet kommer genom undertecknad att överklaga kommunfullmäktiges beslut om antagande av översiktsplan för Norra industriområdet för att värna om kommunmedborgarnas hälsa i framtiden.


ÅKE ERIKSSON
NORRLANDSPARTIET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons