Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nickebo och kyrkovalet

Annons

Nu är det snart dags för valet till Domkyrkans kyrkofullmäktige och den fråga som många Härnösandsbor som tänker rösta främst ställer sig är nog: Vad vill ni göra med Nickebo? På lokalplanet är det sådana frågor som är viktiga och som engagerar och som kanske kan locka fler till valurnorna. Engagemang, det är väl en av de saker som kyrkan är både beroende av och vill väcka hos varje enskild människa.

Det pågår en namninsamling - skriv på alla som vill ha kvar Nickebo i församlingens ägo - för att förmå de som nu väljs in i kyrkofullmäktige den 15 september att behålla Nickebo som en öppen samlingsplats tillgänglig för alla Härnösandsbor och utsocknes. Nickebo, en plats som ger kyrkan en chans att möta människor utanför kyrkorummet, en plats dit alla vågar sig och samtidigt har möjlighet att träffa kyrkans anställda och ideellt arbetande som delar kyrkans vision och uppdrag samt en plats för lek, avkoppling och eftertanke.

För de som är engagerade i Nickebofrågan är det av intresse att veta vad de som kandiderar till kyrkofullmäktige har för åsikt i frågan. Men tyvärr vet jag inte det, och det är säkert fler än jag som inte har fått svar på denna fråga som för många är den viktigaste när det gäller valet här i Härnösand. Så frågan får gå vidare till de två partier som ställer upp, Socialdemokraterna och Centern.

Vilken är partilinjen och hur ställer sig varje kandidat på listan? Respektera demokratin i kyrkan ge den en ärlig chans genom att öppet deklarera var ni står i frågan.

1368 personer röstade i förra valet, namninsamlingen har idag över tusen namn på listan, kanske är det de 1368 personerna och några till som visar sitt engagemang igen, men ska de få svar före den 15 september på hur de ska rösta i detta val?

Tore Sowell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons