Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni befinner er långt från verkligheten

/

Annons

Efter att ha läst intervju med Anna-Belle Strömberg den 21/1 angående skrivelse från personalen på Björkhem, kan man bara känna stor oro för den okunskap om dementas behov som ordföranden i omsorgsnämnden visar.

Deras uppfattning om natt och dag skiljer sig från din Anna-Belle. De har ofta tappat förmågan att följa dygnsrytmen. Sömnmedel har sällan önskad effekt. Det pratas mycket om självbestämmande för de äldre i hemtjänst och på boenden. Kanske en "prio" då kan vara att få sova när man har behov? Med tillräcklig personal kan man tillmötesgå brukare som inte längre har känsla för "normal vilotid".

Om du som ordförande, sitter med så lite kunskap om allmänna fysiska och psykiska problem som drabbar äldre i omsorgen, hur är det då med kompetensen hos resterande ledamöter? Det skrämmer, när vi ser att beslutande organisation befinner sig så långt från verkligheten och ändå tror sig veta vad som är bäst för verksamheterna.

Du pratar om att "troligtvis blir det högre bemanning på sikt, utifrån nationella riktlinjer". Det får vi väl vara glada för, eftersom omsorgsordföranden i Ö-viks kommun anser "De sover ju inte bättre med fler i personalen". Hur kan du veta det? Många av dessa oroliga skulle säkert kunna få sin nattmacka, sällskap på sängkanten, känna trygghet, hjälp på toa med mera kanske bli sömniga efter ett tag, förutsätter dock att tid finns.

Du funderar på att omfördela personal från dag till natt. Med tanke på den dåliga insyn du verkar ha i dagliga arbetsmoment och rutiner inom omsorgen, rekommenderas konsekvensanalys tillsammans med kunnig personal, innan beslut.

Inom alla yrken är det viktigt med vidareutbildningar. Varför inte en kurs i demens, Anna-Belle?

CA-KA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons