Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ögonen slocknar

/

Jag har kontakt med skolan men där finns ingen hjälp att få. Rektor och lärare pratar men tar inte praktiskt tag i problemet"

Annons

Det är mycket prat om mobbning, och de åtgärder som ska motverka mobbningen fungerar på det stora hela inte. Jag som mor har sett det här på nära håll. Min livsglada och spralliga dotter blir inåtbunden och ögonen slocknar. Hon tappar självförtroende, tappar kompisar och tappar livsglädjen. Det går dåligt i skolan för att hon mår dåligt. Hon går inte och äter i matsalen hon vet att det inte finns någon som vill sitta med henne.

Hennes ögon slocknar och jag som mor gråter inte öppet men inombords. Hon kämpar, går till skolan utan vänner och kunskapslärande. Jag har kontakt med skolan men där finns ingen hjälp att få. Hur ska de kunna hjälpa och hela ett barn som de låtit gå sönder? Rektor och lärare pratar en massa men tar inte praktiskt tag i problemet.

Min dotter går i en klass som styrs av de populära eleverna och lärarna går mer eller mindre i deras ledband. När ett barn blir utfryst sprids det till alla barn i omgivningen och ingen törs vara med den mobbade. Jag känner att jag svikit min dotter då jag inte kunnat hjälpa henne ur det här. Så nu ber jag alla föräldrar, ungdomar och lärare. Vi måste ta tag i mobbningen. Vi måste sätta stopp. Du vill väl inte se ditt barns ögon slockna?

Ledsen mor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons