Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MUF arbetar för mångfald

Annons

I en insändare den 11/12 skriver Jonas Dahlgren, medlem i MUF, en rad saker som vi anser oss vara tvugna att bemöta. Jonas skriver att En grupp som haft svårt att bli accepterade är zigenarna. För att överleva i Sverige har de utvecklat en kulturell paranoia om att varje svensk är en potentiell fiende och varje svensk myndighet är emot dem, tills motsatsen har bevisats.
Vi stödjer inte på något sätt Jonas Dahlgrens resonemang. Han generaliserar och bortser från de mest grundläggande ideèr som en medlem i Moderata ungdomsförbundet måste stå bakom, alltså ideèrna om individens frihet samt strävan mot ett samhälle byggt på mångfald och respekt för olikheter.

Vi stödjer inte heller Jonas Dahlgrens åsikter om att man som invandrare måste anpassa sig helt och fullt till den svenska kulturen. Man ska självklart få leva efter sina egna ideéer och värderingar, förutsatt att man inte bryter mot vår lagstiftning.
MUF har, och kommer alltid att arbeta för mångfald och respekt för olikheter och mot intolerans och likriktning.
Vi vill påminna om MUFs kamp för flyktingar och invandrare under de senaste åren, till exempel bidrog vi till att sätta stopp för den fruktansvärda utlänningsnämnden, MUFs kamp för att stoppa utvisningen av Kosovoalbanerna och dessutom vill vi peka på alla MUF:are som runt om i Sverige har engagerat sig djupt i olika flyktingars öden.

MAJED SAFAEE
ordf. Muf Västernorrland
MAGNUS GEZELIUS
ledamot MUFs förbundstyrelse
ANNA NILSSON
ordf. MUF Jämtland
DANIEL BÖRJESSON
ordf. MUF Norbotten
JONAS SELLGREN
f.d ordf MUF Västernorrland

E Svar direkt. Jag är inte avogt inställd till invandring till Sverige. Jag är född utomlands, är engagerad inom FN, verksam inom kyrkan, har som lärare haft vissa invandrarklasser och varit med i samma kamp för invandring och att sätta stopp för den horribla utlänningsnämnden samt stoppa utvisningen av kosovoalbanerna som artikelförfattarna.

Dessutom berömmer jag i mitt tidigare inlägg invandrare som har en viktig betydelse både nu och rent historiskt sett för Sverige.
Jag skriver dock att zigenarna är en grupp som haft svårt att accepteras i samhället och det står jag för. Fast detta är ju något helt annat i förhållande till att alla invandrare haft svårt att anpassa sig, vilket jag heller inte skrivit.
Jag har ej skrivit något om att invandrare MÅSTE anpassa sig, utan att "Allt blir så mycket lättare om man jobbar tillsammans i samma riktning".

Därför går det inte att prata om några grundläggande skillnader.
Liksom inom alla andra partier har vi olika nyanser men ryms ändock inom samma familj. Motsvarigheten inom (s) var till exempel då Kjell Olof Feldt nyanserade debatten om löntagarfonder med sitt klassiska rim.

Eller då i stort sett varje Skånepolitiker inom s opponerade sig mot stängningen av Barsebäck. Eller Mona Sahlin som uttryckt sig om att skattetrycket är för högt. Eller Handels före detta ordförande Kent Pettersson som var bra mycket rödare än resten av sina partikamrater.
(M) fick i 1998 års val 1 204 926 röster och konstigt vore väl om inte någon av dessa bidrog med någon nyansskillnad.
Den vanligaste nyansskillnaden brukar finnas mellan nyliberala moderater samt de klassiska moderaterna.
Själv tillhör jag den senare delen. Vi är frihetens parti. Frihet under intolerans går liksom inte ihop.

JONAS DAHLGREN
kandidat för m i valet 2002


Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons