Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motioner är en del av en helhet

Svar till Marie Asplund, Örnsköldsviks kommun, i ÖA 26/9. Jag försöker vara en närvarande och tillgänglig riksdagsledamot.

Annons

Marie Asplund och Örnsköldsviks Allehandas läsare ska veta att det finns enklare och mer direkta sätt att nå mig än via insändarspalterna.

Varför jag skrev under min riksdagskollegas motion om en översyn av arkivlagen är mitt engagemang för några för länet viktiga verksamheter med bäring på just arkiv. Riksarkivets Mediakonverteringscentrum i Ånge kommun, MKC, som sysslar med digitalisering av gamla arkiv, är ett exempel. Enbart en kortfattad riksdagsmotion är ett ganska dåligt sätt att påverka på.

För att påverka på riktigt bör de ses som en helhet där motionen följs upp med besök, departementskontakter och annat. Den motion Asplund reagerar på är en liten del i arbetet för att ge MKC goda möjligheter att verka. En översyn av arkivlagen skulle kunna innebära säkrade jobb i Fränsta, utöver samhällsvinsten med digitaliserade och sökbara arkiv. Detta ligger också i linje med tanken om Arkivlänet Västernorrland.

Emil Källström (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons