Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monopol som måste bort

Annons

Man kan montera en värmepanna, ackumulationstankar, mura in rökgång i skorsten eller en rökgång i ett schakt. Man får till och med elda i det man gjort, allt enligt gällande normer. Sota pannan får man också göra själv, men att dra en viska i rökgången där går gränsen. Där träder monopolet in.
Lika dumt är det att en transportarbetare, som ska lasta ett ro-ro-fartyg, får köra sin truck till kajen. Sen måste den överlämnas till en stuveriarbetare, som ska köra den ombord. Där har monopolet trätt in. Tänk om det övriga näringslivet skulle ha samma bestämmelser, då skulle Sverige närma sig u-landsstatus.

En uppmaning till alla som sitter i nämnder och styrelser är att arbeta för ett bättre fungerande Sverige, även fackorganisationerna. Vilken människa som helst inser ju det absurda i detta förmynderi.
Ett råd till kommunernas företrädare i Ångermanland är att göra något för oss som betalar era väl tilltagna löner. Vad gäller sotningen så har ni EU:s välsignelse till ändring.
Låt Ångermanland bli det första landskapet i landet som kan tänka om och förekomma EU:s direktiv. Visa vilja till förändring. Allt gammalt, som är dåligt och orätt, ska bytas mot det som är bättre = frihet. Kontroll och efterlevande av bestämmelser ska myndighet utöva.


BYRÅKRATIHATARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons