Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo värdefullt för Ö-vik

Summan 273 kronor kan säkert varje Ö-viksbo ställa upp med. Det motsvarar ungefär en liten bättre box med vin, eller familjepizza en fredagskväll.

Annons

Det är felaktigt att ge sken av att kommunens bidrag till Modo Hockey skulle utarma föreningslivet, skolan, äldrevården, infrastrukturen med mera. Modo Hockey ger så mycket tillbaka som inte syns för allmänheten. Bland annat så inbringar verksamheten mångmiljoner i skatteintäkter varje år, en summa som bidrar till olika nämnders behov.

Sedan finns det värden som inte går att räkna i kronor och ören. Att under vinterhalvåret få ha något så intressant att bry sig om är mycket viktigt för minst hälften av kommunens medborgare.

För ungdomen är Modo Hockey mycket viktigt som ett strävansmål att identifiera sig med, antigen som supporter eller aktiv inom hockeyn. Men även många äldre har för evigt många minnen från Modo i svunnen tid. Dessa människor stöder gärna Modo med 273 kronor, som det sägs att varje kommunmedborgare bidrar med. Skellefteå kommun sägs ge 421 kronor för varje Skellefteåbo. Om vi höjde till samma summa som Skellefteå kommun ger så kanske vi skulle ha laget högre upp i tabellen.

Summan 273 kronor kan säkert varje Ö-viksbo nog ställa upp med. Det motsvarar ungefär en liten bättre box med vin, eller familjepizza en fredagskväll med några öl och läsk till barnen. PS. Inte att förglömma är de många miljoner i momsintäkter, punktskatter med mera som staten tar in på verksamheten.

Gösta Nordberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons