Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo – ta hjälp av Lyxfällan

/

Jag tycker att Modo skall visa exakt vad de har haft för utgifter för säsongen 2012/2013 och samtidigt även visa oss vad man har budgeterat för säsongen 2013/2014.

Annons

Elvy, jag ser framtida avsnitt i Uppdrag granskning och Lyxfällan framför mig. Frågorna hopar sig kring Ö-viks kommuns politiker och deras skötsel av vår i dag redan dåliga ekonomi. Denna ekonomi som inte heller kommer att bli bättre i framtiden om man inte gör något åt detta nu.

Vad det gäller försäljningen av Arken så ser jag att det var det bästa som kunde ske när vi har så stora skulder inom Ö-viks kommun och då tänker jag framförallt på skulderna för vårt nya fina värmeverk. Betala av skulden med totalsumman, Arkenförsäljningen plus 90 miljonerna som Modo får.

Detta hjälper oss skattebetalare och invånare i Ö-vik mera än någon annan sponsring kommunen någonsin kan ge till någon av alla dessa föreningar som finns i staden med dess omnejd. Risken för att vi måste höja skatten ser väl ut att vara betydligt mindre om vi betalar av kommunens lån med hjälp av dessa pengar. Visst, skattehöjningar kan nog komma att bli nödvändiga ändå i framtiden.

En fråga som vi även bör ta med i denna diskussion om Modo och Ö-viks kommuns sponsring, är Elvys uttalande om att andra kommuner i Sverige betalar ut si och så mycket till sina SHL-lag. Detta anser jag inte har med Ö-vik att göra eller att våra politiker skall lägga några av våra skattepengar på.

Modo får göra precis som du och jag får göra med vår privata ekonomi. Har vi råd eller inte med dessa utgifter som vi har i vår vardag? I Modos fall, har man verkligen råd med dessa spelarlöner, personalen och alla dessa tränare som finns inom föreningen? Och glöm inte alla flygresorna man gör i A-laget, spelarnas och stabens alla övriga utgifter.

Jag tycker att Modo Hockey skall visa oss skattebetalare exakt vad detta kostade för säsongen 2012/2013 och samtidigt även visa oss vad man har budgeterat för säsongen 2013/2014. Om Modo inte klarar av detta så finns det ett bra tv-program som TV3 sänder på bästa möjliga sändningstid. Jag tycker att Lyxfällan är ett bra alternativ för att få Modo Hockey på fötter. Där kan vd:n, ekonomiansvariga och hela styrelsen vara med i programmet och få sig en riktig genomkörare. Sänds detta avsnitt i tv kan alla föreningar inom idrottlivet vara med och få sig en gratis kurs.

Inte nog med det så kan man även spela in avsnittet för repetition och till framtida styrelser i sina respektive föreningar.

En annan fråga som jag har funderat en del över är försäljningen av Parken till Nybergs och varför Däckladans ägare inte fick köpa brandstationen trots att han var villig att betala lite mer för denna lokal än vad Nybergs fick betala för Parken.

Här tycker jag att Uppdrag granskning är bra på att kritiskt granska kommuner och företag i Sverige. Kan det finns flera tveksamma affärer som kan komma upp till ytan i en sådan granskning. Där har SVT en början till ett avsnitt på absolut bästa sändningstid i tv. Detta avsnitt ser jag fram emot.

Till sist så vill jag säga att det inte går något vidare bra för våra skattebetalare i Ö-vik. Eftersom vi bara blir färre och färre som skall stå för notan så tycker jag att kommunen helt skall stoppa byggandet av nya idrottsanläggningar samt även stoppa ekonomisk hjälp till alla dessa nya projekt som har dykt upp de senaste åren.

Jobba i första hand med underhåll eftersom detta kommer att minska de framtida utgifterna för våra skattebetalare. Detta gäller alla bostäder och lokaler som finns inom kommunens ägo.

PS. Som Ö-viksbo och skattebetalare så kan man börja fundera på varför just Modo och kommunen har ett så bra samarbete? Finns det mera att granska som inte har med idrotten och kommunen att göra?

En skattebetalare i staden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons