Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna styr landstinget på Medelpadsvis trots intern kritik

Moderaterna styr landstinget på det vis som Medelpadsmoderaterna vill, vare sig Bengt Sörlin har en annan åsikt eller inte.

Annons

Under de senaste veckorna har det diskuterats i press och även fysiskt på olika platser i länet gällande cancervården i Sollefteå, främst då i Kramfors- och Sollefteåområdet.

Sollefteå sjukhus vara eller inte vara var en viktig valfråga för Moderaterna 2010. Jacomina Beertema började redan 2009 bygga upp sin argumentation för att Sollefteå sjukhus skulle jämnas med marken och verksamheten flyttas till Sundsvall. Hon försökte få till en avveckling av den operativa verksamheten i Sollefteå redan 2009 men det fick ett svalt om inte iskallt mottagande i landstingsstyrelsen. Men sedan blev det hennes stora propagandafråga inför valet och när man läser antalet kommentarer från Medelpadbor på Allehanda.se när det gäller vården i landstinget så var det ingen som blev förvånad över att Jacomina fick dryga 5 000 personröster i Sundsvall.

Vårdalliansen kunde bildas enbart på grund av Medelpadmoderaternas stora framgång även om de behövde ytterligare fem ja-sägarpartier för att nå majoritet.

Sedan är det ändå märkligt att Moderaterna i länet inte samarbetar, Bengt Sörlin, Sollefteåmoderat, har vid flera tillfällen gått i polemik med Jacomina Beertema med direkt motsatta åsikter än henne. Somliga skulle kanske kalla det ett sundhetstecken att de har interna diskussioner, men då skall det ske bakom stängda dörrar och inte i pressen.

Moderaterna styr landstinget på det vis som Medelpadsmoderaterna vill, vare sig Bengt Sörlin har en annan åsikt eller inte.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet gick till val med det politiska målet att ha tre sjukhus i landstinget, detta gjorde att de tappade många röster i och kring den självutnämnda Norrländska huvudstaden Sundsvall, röster som i slutändan blev avgörande tack vare Beertemas sjukhuspolitik.

Frågan man kan ställa sig nu är då denna, är detta utspel från Beertema hennes sätt att för alltid göra avtryck i västernorrländsk landstingspolitik genom att skrota Sollefteå sjukhus viktigaste sammanhållande verksamhet, nu när hon inte ställer upp till omval?

En annan fråga är också, kommer de Ångermanländska moderaterna med Bengt Sörlin i spetsen att kunna samarbeta med Medelpadsmoderaterna under nästa mandatperiod?

För under denna mandatperiod förefaller det som om främst Bengt Sörlin har tillhört oppositionen och inte de styrande även om han har röstat som partiet önskat.

Hur det går får vi se i september 2014.

Sten Luthman

Politiskt obunden men medveten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons