Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobiltelefonpratarna är vår största trafikfara

/

Ett av våra största problem i trafiken är mobiltelefonpratarna som under körning tycks sitta och prata i mobiltelefon och ha sina tankar på allt annat än trafiken.

Annons

Svar till Christer Kaivolahti Carlström på Allehanda.se den 24/1. Bäste Christer Kaivolahti Carlström, tack för ditt svar.

Visst skall ansvaret vara ömsesidigt angående hur man beter sig i trafiken, vilket innebär att även fotgängaren har ett ansvar.

Detta känner jag mycket väl till eftersom jag själv träffat Ines Uusmann, en av våra tidigare kommunikationsministrar, senare generaldirektör för Boverket tror jag det var, och en del andra företrädare för regeringen. Detta var 1996 och då diskuterades ett större ansvarstagande från båda sidor. Där ingår också den företrädesrätt som fotgängarna har vid övergångsstället.

Att denna företrädesrätt dock är förenad med ett större ansvar även för fotgängaren tycks inte många fotgängare vara medvetna om, men ett av våra största problem i trafiken är mobiltelefonpratarna som under körning tycks sitta och prata i mobiltelefon, skriva noteringar och alltså ha sina tankar på allt annat än trafiken och medtrafikanter. Det kanske vore bra med återkommande trafikinformationsdagar, där man bjöd in allmänheten till information och diskussion om vad som gäller i trafiken.

Eftersom jag rör mig mycket ute så är jag fullt medveten om vad som gäller, något många fler trafikanter borde göras medvetna om – att både bilister och fotgängare måste ta ett större ansvar för en så säker trafikmiljö så möjligt för alla.

Andreas Menzel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons