Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missnöjd resenär: En resa med tåg, buss och kyla – jag tar bilen nästa gång

Annons

Fredag 12 oktober har vi löst tågbiljett tur och retur Kramfors–Stockholm. Börjar resan i Kramfors 6.15 med tåg. På biljetten står det att vi ska åka vidare med buss, Din Tur, från Härnösand till Navet i Sundsvall och gå till tågstationen.

En missnöjd resenär berättar om sin tur- och returresa mellan Kramfors och Stockholm. Bilder: Arkiv

Tågvärden undrar varför vi ska åka med Din Tur till Navet. Han berättar att det står ersättningsbussar i Härnösand som går direkt till tågstationen. Han ordnar så vi får åka med en sådan buss.

På tågstationen möter vi ett äldre förtvivlat par som ska med tåg till Umeå sjukhus. Tåget är inställt och ingen vidare information. En snäll busschaffis säger att de får åka med honom till Härnösand, vad som hände dem sedan vet jag inte.

När vi ska hem från Stockholm på söndagen är det tåg från Stockholm till Gävle och byte till tåg mot Sundsvalls tågstation för att gå till Navet och ta bussen till Kramfors.

Det fanns inte en bulle, macka eller kaffe att köpa på hela resan, inte ens ett glas vatten.

Läs även: Moment 22 vid bokning av tågresa – när blev mobilt bank-id lag?

Vi kommer till stationen i Sundsvall och börjar gå mot Navet när en förvirrad ung man undrar var Navet är.

Jag säger att han ska gå med oss.

Där står vi i kylan och väntar på bussen, då dyker det upp två bussar. En ska till Sollefteå och en stannar i Härnösand. Till vår förvåning är det Y-Buss, som kommer direkt från Stockholm, som vi ska åka med. Den har alltså passerat tågstationen som har en vänthall dessutom.

Vi hade gärna väntat på bussen inomhus.

Tänker nog ta bilen i fortsättningen.

Mycket missnöjd resenär

Till vår förvåning är det Y-Buss som vi ska åka med. Den har alltså passerat tågstationen som har en vänthall. Vi hade gärna väntat på bussen inomhus, skriver signaturen Mycket missnöjd resenär. Bild: Arkiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons