Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missbruka inte Guds namn

Annons
Missbruka inte Guds namn

Frälsningssoldaten Ferenc Szeplaky i Härnösand hotar å Gud faders vägnar kommunalrådet Ingvar Wiklund med Guds straff om inte denne gör som Frälsningsarmén vill. Om inte kommunalrådet agerar enligt frälsningssoldatens order kommer andra medmänniskor också att drabbas av Guds repressalier.

Szeplaky får stor uppmärksamhet i Tidningen för en planerad hungerstrejk som han samtidigt säger sig vara övertygad om inte kommer att bli av. Syftet med hungerstrejken är att ge André Lockner arbete i Sundsvall.

Frälsningssoldaten är irriterad över att kommunalrådet inte själv ställer upp med kort varsel vid den tidpunkt som Szeplaky föreslagit för ett möte. Han kritiserar kommunalrådet för att i stället fullfölja ett sedan tidigare inbokat näringslivsbesök med långväga deltagare. Han är dessutom irriterad över att bara två representanter från kommunen, däribland kommunstyrelsens vice ordförande, är på plats och tar emot hans skrivelse!

I sitt hot om Guds repressalier mot våra medmänniskor har han stöd av hela Frälsningsarmén, säger han. Innebörden blir att Gud fader har blivit springpojke åt Frälsningsarmén. Alla skall göra som Frälsningsarmén säger. Frälsningsarmén accepterar inte demokratiskt fattade beslut.

Det är skrämmande när någon hotar med orden: Jag förmedlar Guds ord. Om inte du beslutar som jag vill kommer Herren Jesus att ta makten ifrån dig och du kommer att ta många med dig.

Ingen taliban hade kunnat säga det bättre!

Vilket religionskrig har inte startat med orden "det är jag som förmedlar Guds ord, inte du". Man krigar om saken och människoliv offras.

Vilken människosyn står Frälsningsarmén för och varför missbruka Guds namn?

Det är synd att Frälsningsarmén inte bidrar till förhoppningar om en bättre värld och det är synd om André Lockner som dragits in i den här smeten.

Kerstin Sjögenbo

Nordingrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons