Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minska inte vårdplatsantalet

Annons

Örnsköldsviks sjukhus, är en koloss som betingar en byggkostnad på över 500 miljoner och som hela tiden sväller ut i kostnad på grund av landstingsfastigheters inkompetens och felbedömningar. Visst är vårt sjukhus fint och ändamålsenligt.

Men hur har majoriteten i det politiska lägret tänkt sig fortsättningen?
Skall detta fina sjukhus komma att stå som ett monument över felberäkningar och budgetöverskridanden och som en relik från misshushållningens tidevarv? Och till råga på allt skall man nu ytterligare dra ner på vårdplatser.

När är gränsen nådd?

Vi kristdemokrater tycker att den är överskriden redan idag.
Samtidigt har man i landstinget beslutat att man skall korta vårdköer och väntetider. Hur skall denna ekvation gå ihop? Ska man skicka patienterna till andra län för vård? I Västernorrland kommer det inte att finnas plats för fler patienter utan snarare tvärtom. Drar man ner på antalet vårdplatser, så kan man ju rimligtvis inte öka antalet kirurgiska ingrepp. Det måste finnas resurser, vilket måste vara ett krav under kommande år, för att komma till rätta med de allt längre väntetiderna och vårdköerna.

Skall vi kunna ge vård på samma villkor, där alla som behöver vård skall kunna få den inom en överskådlig tid så krävs det att sjukhuset får behålla sina vårdplatser och personal. Örnsköldsviks kommuninnevånare måste få känna den trygghet som det innebär att ha ett fungerande sjukhus.

HELGA ÖSTMAN
MAUD WESTMAN
ROGER BERG
KRISTDEMOKRATERNA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons