Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min kommentar tas från sitt sammanhang

Svar direkt: Alla tillfällen tas tillvara för att misskreditera vindkraft som företeelse och de politiker som argumenterar för.

Annons

Svar direkt från Rolf Andersson (MP):

Som förtroendevald ska man ta rättvisa beslut och inte särbehandla medborgare. Det ska inte kunna misstänkas att man beslutar efter påtryckningar.

Dock anser jag att dialog med berörda är viktigt. Därför har jag valt att föra samtal med gruppen, bland annat i deras Facebookgrupp. Gruppens mål är att inga vindkraftverk ska byggas i Finnmarken. För att nå målet sker riklig mejlkommunikation med kommunens förtroendevalda, oftast med krav på omedelbara svar på de ledande frågor som ställs och med hånfulla kommentarer till dem som inte svarat inom deras uppsatta tid. Dessutom tas alla tillfällen tillvara för att misskreditera vindkraft som företeelse och de politiker som argumenterar för.

I den aktuella tråden tas min kommentar förstås från sitt sammanhang. Det började med ett påstående:

"Än en gång plundras och Norrland av södra Sverige. Nu tar man det sista vi har – den vackra, tysta naturen. De förmögna Värmdöborna vill självklart inte förstöra sin fina skärgårdsmiljö med dessa hiskliga vindkraftverk. Bättre att köpa in sig i de norrländska verken. Varför låter vi oss utnyttjas och står där med mössan i hand och är tacksamma?"

Jag sade att vi är offer bara så länge vi känner oss som sådana. Många inlägg antyder att Kramforsborna och dess politiker inte begriper sitt eget bästa och att de som bor söderöver vet bättre.

Det påstås också att Miljöpartiet skulle vara för att det byggs 100 verk i Finnmarken, något som jag härmed dementerar. Vi är för vindkraft som är en bra förnybar energikälla som kan bidra till att göra kärnkraftsavvecklingen möjlig. Det betyder inte att verken ska få placeras hursomhelst. Vår roll som politiker i Kramfors är att göra bedömningen om att låta ansökan prövas vilket inte innebär klartecken till byggstart utan är ett klartecken till att ansökan kommer att behandlas på ett rättssäkert sätt av berörda myndigheter. Beslut som kan överklagas, där sakskäl och motstående intressen ska vara grunden.

Rolf Andersson (MP)

Kommunstyrelse och Kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons