Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet synar politikernas löner

Annons
Miljöpartiet synar politikernas löner

Svar till "förälder till ett damp-barn":

Vi håller med dig helt och fullt om vikten av lärare och assistenter i skolan och hoppas och tror att de besparingar som görs inom skolområdet görs så att de negativa effekterna minimeras.

Kommunens budget är dock ansträngd och vi måste få utgifterna i balans med inkomsterna. Var vi än spar så blir det kännbart! Alla verksamhetsansvariga anser att minimigränsen är nådd och ofta överskriden. Alla anser sig behöva mer pengar. Barnomsorg ställs mot äldreomsorg, miljö ställs mot skola, snöröjning ställs mot vård osv. Ekvationen är svår att få ihop, men vi kommunpolitiker försöker få en så bra total kommunal verksamhet som möjligt - det kan vi lova Dig! Och Du är hjärtligt välkommen att engagera Dig och hjälpa till/komma med synpunkter i prioriteringsarbetet.

Vissa av kommunens verksamheter är frivilliga åtaganden, men det är inte lätt att spara där heller. För att vara en attraktiv kommun där människor vill leva och helst flytta till så behöver vi kultur, trevliga parker, bra vägar, idrottsanläggningar, gymnasium osv.

Avslutningsvis vill vi framföra att Miljöpartiet de Gröna var det enda parti som motsatte sig den rejäla höjning av politikerarvodena som var på gång. Det ursprungliga förslaget var 12 % ökning, Miljöpartiet ansåg att 3 % (= den normala löneuppräkningen för anställda i kommunen) var en rimlig avvägning mellan kommunens ekonomi och det faktum att vi kommunpolitiker ändå gör ett arbete och försöker bidra till en positiv utveckling i kommunen.

Efter hårda förhandlingar med de övriga partierna blev det slutliga förslaget 6 % uppräkning av politikerarvodena, förslaget behandlades i kommunstyrelsen den 4 juni och beslutas i fullmäktige den 17 juni.

Joakim Drejare (mp)

Eva GoÎs (mp)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons