Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartiet påläst men okunnigt – uppvärmningen har varit bra

/
  • Rött: Halten koldioxid, höger skala.   Blått: Den globala temperaturens avvikelse från 30 års medelvärde, vänster skala.   Streckad linje: Temperaturens trender. Korrelationen till halten visas nederst. Enligt Professor Ole Humlum, Oslo.   Toppen som markeras allra sist avser den kortvariga effekten av El Niño, som nu i maj är tillbaka på medelvärdet.

REPLIK. Svar till Miljöpartiet, Kramfors, "Dåligt påläst klimatförnekare – bilda er uppfattning baserad på vetenskap", Ordet fritt 24 maj.

Annons

Miljöpartiets representanter uppmanar läsaren att bilda sig en egen uppfattning baserad på vetenskap och fakta, men visar att de inte gjort det själva. De har läst på fel information, den som deras parti tror på.

Okunskapen visas i deras figur. Här kompletterar jag dess kurva över halten koldioxid i luften med de globala temperaturerna. Dessa har gått både upp och ner medan halten koldioxid hela tiden stigit. Det bevisar snarast att koldioxiden INTE påverkar klimatet.

När FN:s klimatpanel IPCC hänvisar till ”den samlade forskarvärlden” eller åtminstone 97 procent av den, stöder de sig på studier som är så inkompetent utförda att de bara visar enstaka procent eller promille, googla ”fusk i klimatdebatten”.

Under de senaste 60 åren har den globala temperaturen stigit med några tiondels grader och halten koldioxid i atmosfären med 30 procent. Det är ett fullskaleprov.

■■ För fler insändare, klicka här.

Jorden har blivit 11 procent grönare på 30 år.

FAO rapporterar 40 procent ökade skördar under 20 år. De fattiga har fått mer och billigare mat.

Världsbanken beräknar att närmare 2 miljarder människor lyfts ur extrem fattigdom från 1990 till 2015.

Efter ett fullskaleprov VET man och behöver inte gissa:

1. Utsläppen har varit BRA!

2. Uppvärmningen har varit BRA!

Miljöpartiet lever i förnekelse av verkligheten.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons