Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljarder till förbättringar

Annons
Miljarder till förbättringar

Det går bra för Sverige. Så bra att den socialdemokratiska regeringen nu anslår miljarder till förbättringar i kommuner och landsting.

Den senaste tiden har regeringen föreslagit en rad olika reformer för att rättvist fördela det ökade ekonomiska utrymmet. Bland annat satsar regeringen inte mindre än 3,75 miljarder kronor under perioden 2002-2004, för att öka tillgängligheten och minska köerna inom hälso- och sjukvården.

Arbetet ska bland annat inriktas på att förbättra människors möjlighet att få kontakt med primärvården samt förkortade väntetider till planerade besök och behandling.

I det här sammanhanget är det viktigt att slå fast att inget landsting kommer att få del av pengarna om man inte kan visa på insatser som kan ge varaktiga resultat.

För Västernorrlands del innebär det att vi nu kan gå vidare med insatser för att korta köer till behandling och/eller operation.

Arbetet är uppdelat i tre delmål. Det viktigaste för 2002 är att behandling/operation kommer att erbjudas till alla som väntat mer än 12 månader. Ett av målen för 2003 är att ingen ska behöva vänta längre än 6 månader på behandling och/eller operation. År 2004 ska ingen behöva vänta längre än tre månader på mottagningsbesök, behandling eller operation.

Vi socialdemokrater tycker inte att det kan vara rimligt att människor, många med svåra smärtor, ska behöva vänta länge på diagnos, behandling och eventuell operation. Därför välkomnar vi nu de nu föreslagna åtgärderna för ökad tillgänglighet i vården.

Kommande valperiod kommer vi ha vårt fokus inställt på att ytterligare öka tillgängligheten och kvaliteten i sjukvården - för alla inte för några få.

För socialdemokraterna i landstinget Västernorrland.

Elisabeth Eng Åkerlund

Fredd Sandberg

Leif Rönnmark

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons