Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mediedrev och medietystnad – var är debatten?

/

Annons

Ingen har väl undgått turbulensen inom Miljöpartiet. En medlem i partiet, tillika minister, Mehmet Kaplan har ju låtit sig inbjudas till en turkisk förenings sammankomst. Med på mötet var visst andra personer med något tveksamma ståndpunkter. Vilket brott! Sedan har det visat sig att en annan person till följd av sin religion och kulturella uppväxt hälsar både män och kvinnor på ett något ovanligt sätt. Vilket brott! Hur kunde Miljöpartiet låta dessa personer bli medlemmar i partiet?

Enligt medierna kunde inte Fridolin och Romson sitta kvar. Dagligen diskuterades detta i medierna och dagligen spekulerades om tänkbara ersättare.

Ungefär samtidigt framkom att moderata ”höjdare” och någon enstaka kristdemokrat utnyttjat Skatteverkets amnesti och plockat hem stora förmögenheter som gömts undan utomlands för att undvika skatt. Alla dessa personer har som förklaring hävdat att fråga varit om gamla arv som de nästan inte vetat om. Pyttsan! Bland dessa personer återfinns bland annat Calle Bildts högste tjänsteman på UD, ex-kabinettssekreterare Belfrage, ja han heter faktiskt så. Har namnet överhuvudtaget nämnts i medierna? Förekommer även i Panamaskandalen där framstående personer undvikit att betala skatt via brevlådeföretag.

■■ För fler insändare, klicka här.

Att moderata höjdare skattefuskar är inte så sensationellt, men att Skatteverkets högsta ledning, Anders Borgs man och kvinna, varnat sin partikollega och tidigare medarbetare för att känsliga uppgifter kunde komma fram från Panama, det måste vara den största skandalen inom svensk statsförvaltning i modern tid. Skatteverket ska ju jaga skattefuskare och beivra skattebrott. Skatteverket ska inte skydda fuskare även om det är fråga om en moderat före detta kabinettssekreterare.

Har någon hört någon intervju med Calle Bildt angående Belfrages skatteaffärer? Har någon hört någon intervju med Anders Borg angående skattedirektörernas agerande? Har någon hört någon intervju med Fridolin och Romson?

Det kan naturligtvis vara känsligt för Magdalena Andersson att sparka sin före detta chef och sin efterträdare, men det måste ske om Skatteverket ska ha någon som helst trovärdighet kvar. Men var är mediedebatten?

Lojal skattebetalare

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons