Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med hopp om arbetsro vid Sollefteå sjukhus

Annons

Svar till Jacomina Beertema angående politik för patientens bästa, TÅ 28/12.

Börjar med en ursäkt till Jacomina för att jag tydligen enligt henne uttryckt mig luddigt i min insändare i TÅ 16/12.. Min insändare gällde i första hand beslutet om flytten av tjocktarms- och bröstcancerkirurgin från Sollefteå till Sundsvalls sjukhus.

De flesta människor känner någon eller har anhörig som drabbats av någon form av cancer. Jag är också fullt medveten om att olika canceroperationer utförs på såväl Sollefteå som Sundsvalls sjukhus. Ett samarbete för patientens bästa, eller hur?

Renoveringarna på Sollefteå sjukhus har väl stoppats? Beslut om dessa renoveringar har väl fattats innan de stoppades?

Men enligt Jacomina är det något jag "tycks tro". Har jag alltså missuppfattat det hela?

I TÅ 3 januari 2014 uttalar sig några landstingspolitiker om våra sjukhus. Linnea Stenklyft säger bland annat att hon aldrig skulle medverka till något som innebär att Sollefteå akutsjukhus skulle försvinna. Men visst har väl du röstat ja till flytten av den nu så omdiskuterade cancerkirurgin? I mitt tycke är detta ett medgivande som på sikt skulle kunna innebära en avveckling.

Undrar om det är för att 2014 är ett valår som ni i reportaget i TÅ verkar så ödmjuka och överens med varandra. Eller börjar ni tänka på en politik som är för patientens bästa?

Jacomina kan ju lova både det ena och andra utan att behöva ta konsekvenserna, bland annat att Sollefteå akutsjukhus inte är hotat. Slutar inte du under 2014? Du anser också att vi länsbor ska ha tilltro för er politik, en politik som senaste åren gynnat en del politiker som kunnat kvittera ut feta avgångsvederlag efter att ha slutat eller blivit sparkade, avgångsvederlag som kunnat användas till löner för såväl undersköterskor som sjuksköterskor som blivit av med sina arbeten, men som nu kallas in av landstinget att arbeta som stafettsköterskor till en kostnad som vida överstiger vad det skulle kostat att låta denna personal arbeta kvar i sin ordinarie befattning.

Om allt detta är politik för patientens bästa, ja då förstår jag ingenting måste jag erkänna.

Med tillönskan och stor förhoppning om ett gott 2014, med arbetsro och fortsatt högkvalitativ vård på Sollefteå akutsjukhus.

Annhild Eriksson

Näsåker

Fortfarande befogat oroad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons