Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måste särskilja uppdragen

Vi vill bli återvalda i Kramfors kommun, det är riktigt men det måste också bli skifte i landstinget för att vi ska känna oss trygga.

Annons

Svar till Sune Fröberg på Allehanda.se den 27/11. Du frågar om vi folkvalda i Kramfors sover. Detta med anledning av den debatt som varit angående förändringar i cancervården i Västernorrland som det har fattats beslut om.

Det är viktigt att först och främst skilja på uppdragen som vi har, och vilka vi företräder. Som kommunpolitiker har vi främst att företräda medborgarna i Kramfors kommun, som folkvalda i landstinget har man att se till hela länet och företräda alla, från Överturingen i Ånge kommun, till Trehörningssjö i Örnsköldsviks kommun, till Junselebyn i Sollefteå kommun. Alla i länet ska vara trygga med att de får en trygg, säker och jämlik vård.

Därför har vi Socialdemokrater i länet beslutat att slå vakt om våra tre sjukhus i länet. Vi ska ha tre sjukhus som kan erbjuda vård, såväl planerad som akut. Som landstingspolitiker är det också viktigt att ta del av all den information som finns att tillgå, när beslut ska fattas.

Vi som företräder Socialdemokraterna i Kramfors kommun tar diskussionen med våra kamrater i landstinget och vi har krävt att en eventuell förändring av cancervården inte får äventyra resten av verksamheten vid Sollefteå sjukhus. Vi känner att man lyssnat på oss, därför kommer det nu utföras en risk- och konsekvensanalys av utomstående, detta för att Sollefteå sjukhus även i framtiden ska kunna erbjuda vård i toppklass, tillsammans med sjukhusen i Örnsköldsvik och Sundsvall. Vi kommer också att bevaka att denna analys utförs på ett seriöst sätt. Vi är nöjda med den utmärkta vården som erbjuds vid Sollefteå sjukhus och vi vill att fler Västernorrlänningar ska kunna få ta del av den.

Sollefteå sjukhus ska få bli huvudansvariga för vård och behandlingar på specifika diagnoser. Detta är inget hot mot Sollefteå sjukhus om vi Socialdemokrater får bestämma. Problemet är att det nu är en borgerlig majoritet i landstinget som åter misslyckats med dialogen med professionen och framför allt med medborgarna.

Så vi vill bli återvalda i Kramfors kommun, det är riktigt men det måste också bli skifte i landstinget för att vi ska känna oss trygga.

Socialdemokraterna i Kramfors

Thomas Näsholm

Micael Melander

Gudrun Sjödin

Jonne Norlin

Malin Svanholm

Rainor Melander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons