Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mänskligheten orkar inte med allt våld

Annons
Mänskligheten orkar inte med allt våld

Öppet brev till makthavande i värdens alla länder:

Vad hjärtat är fullt av, talar munnen. Självklart skall terrorn tillintetgöras så att alla individer och länder skall kunna känna trygghet. Men på vilket sätt?

Det som jag tycker börjar bli mest allvarligt är dessa terrorister som begår självmord med syfte att skada och förinta motparten jämte omistliga värden. Det borde ingå i varje människas medvetenhet och nation att inse och påverka dessa "nationalhjältar" och få dem att förstå vilken fruktansvärd skada och förintelse de förorsakar sitt eget fosterland i form av återgäldning från motparten som drabbats av förödelsen.

Våld föder våld, som har har sin rot i orättvisor. Tydliga bevis är är Israel och Palestina. Mänskligheter orkar in te med allt detta våld, hat och ondska, som tycks tillta allt mer och skapa olust och otrygghet för en hel värld.

Skam skulle det väl ändå vara om inte alla länders presidenter stads- och utrikesministrar skulle samlas gemensamt och enas om att lagen för ett lands inre angelägenheter inte gäller vidare då det berör krig och oroligheter inom ett land. Lagar skulle gälla för alla länder. I stället skulle ett fredsorgan och en världsdomstol enhälligt reda ut den stora hjärtefrågan för fred och trygghet för mänskligheten för jordens alla länder.

Margit Höglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons