Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Människornas egoism

Annons
Människornas egoism

Man upphör aldrig att förvånas över människors egoism och girighet, och det blir särskilt markant nu i juletider när det ska vara "frid på jorden och till människan ett gott behag".

Bara denna veckan: En dam med välfylld shoppingvagn rusar mot kassan för att hinna före en annan liten dam som har hela en (1) vara. Damen i fråga hade säkert jättebråttom, men tänk om den andra lilla damen hade lika bråttom? I en annan matvarubutik (och det är säkert inte den enda) har man plockat mandariner ur andra lådor för att på så sätt få några extra i sin egen, eftersom det är ett fast pris på lådan. Jättefiffigt. Och kronan på verket: Jag råkar glömma en påse med presumtiva julklappar vid väskavdelningen på en av ovan nämnda affärer. Gissa vad som är borta när jag senare kommer för att hämta den?

Nu har jag med anledning av detta en fråga: Du som gör sådant här, vad är det som får dig att tycka att du är så oerhört bra och speciell att du förtjänar att vara överst på stegen? Att på olika sätt roffa åt dig på andra människors bekostnad? För det är någon som får betala för det du stulit, och i värsta fall får någon sin julhelg förstörd bara för att du tycker dig vara bättre än andra. Nej, tänk efter innan, tänk på hur du själv skulle reagera om du blev utsatt. Det är en bra och gyllene regel för att kunna skapa en bättre värld; Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Med förhoppning om en ljusare värld

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons