Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kan inte göra av med mer pengar än man har

Annons
Man kan inte göra av med mer pengar än man har

Vad händer om du köper på "krita" och inte har pengar att betala med? Ja, svaret vet vi alla, så småningom måste du skaka fram pengarna, du kanske måste låna och riskera att hamna i skuldfällan och hos kronofogden.

Det är samma sak med kommunens pengar. Om vi gör av med mer pengar än vi har måste vi låna och sedan betala ränta och amorteringar. Det är just vad som har hänt i Härnösands kommun från och med 1995 och fram till 2000. Vem vill fortsätta låna ut till den som låter miljonerna rulla?

Det är dessutom lag på att man inte får göra av med mer pengar än man har. Det kallas balanskravet. Moderaterna brukar ropa efter lag och ordning. Gäller inte denna lag moderater?

När moderater, centerpartister, folkpartister och sjukvårdspartister utan att ens knysta om var pengarna ska tas lovar ut 20 miljoner extra till vård och omsorg i 2003 års budget är det lättstekt valfläsk.

Vi i majoriteten har skrapat fram fem miljoner för att förstärka budgeten och kan betala utan att låna. Vi har också sagt att får kommunen mer resurser, t ex genom ökade skatteintäkter så kommer vård och omsorg att få ännu mer pengar nästa år.

Vi tar ansvar. Oppositionen ordnar auktion utan täckning i börsen.

Det måste vara valår!

Sig-Britt Ahl (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons