Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man föds med jaktanlag

Annons
Man föds med jaktanlag

Man börjar fundera lite till mans varför veganerna hackar på oss jägare? Som vi läst i tidigare insändare är vi jägare sedan tusentals år tillbaka. Har ni veganer försökt sätta er in i hur det är att jaga och varför? En sned bild som många sprider ut är att vi är blodtörstiga bestar som vill se blodet flyta och till varje pris döda allt som rör sig.

Det är helt fel. I dagens stressade samhälle behöver man koppla av från verkligheten för att orka med vardagens sysslor. Det är naturupplevelsen att vistas nära naturen som vi behöver för att må bra.

Jag tror att det är ett arv från urmänniskan som vi bär på. Hunden har många egenskaper som den har ärvt från vargen. En del saknar jaktinstinkt, andra har starkt utvecklad jaktinstinkt. Samma med oss människor, de som saknar den instinkten kan inte förstå att andra jagar. Vi som jagar måste få utlopp för den instinkten för att må bra. Skulle jakten förbjudas helt kanske den instinkten får utlopp på annat vis. Många av dagens värstingar kanske skulle ha levt ett normalt liv om de hade fått möjligheten att vistas i naturen med jakten som surrogat till spänningen.

Till alla jaktmotståndare vill jag bara säga: Man föds med jaktanlag i generna. Vi som föds med dessa egenskaper måste få jaga för att må bra. Vi anfaller inga veganer i alla fall. De finns dock veganer som saboterar djurtransporter, med mera. Bäst är om var och en lever efter sin egen livsfilosofi utan att hacka på andra.

Jag tycker att det är konstigt att människor klagar på att vi dödar oskyldiga djur. Det är väldigt sällan man läser att någon protesterar mot att oskyldiga människor blir dödade eller överfallna.

Lars-Åke Persson

Gottne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons