Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målande beskrivning av läget

Annons

I en debattartikel i ÖA (30/1) ger Ingvar Byström (c) en målande beskrivning av verksamheten i landstingshuset i Härnösand. Bilden stämmer väl överens med det intryck som många av oss inom sjukvården har fått av landstingsledningens brist på ordning och kompetens.

Av erfarenhet vet jag att landstingets politiska ledning (s och v) ytterst ogärna svarar på sakfrågor som ställs utanför de politiska sammanträdesrummens trygga väggar. Om denna tystnad beror på nonchalans eller på bristande sakkunskap kan jag inte bedöma. Men en moltigande ledning väcker inte något större förtroende hos de anställda, när verksamheten dignar under problem. Precis lika lite förtroende väcker en som värjer sig mot obekväma frågor genom att kalla dessa osakliga.

I en tidigare insändare har jag påpekat att landstinget fått 34 miljoner kronor från staten för att korta sjukvårdsköerna, men att 6,4 (sedermera 4,8) Mkr av dessa likväl inte hade tilldelats sjukvårdsförvaltningarna. Jag frågade såväl den politiska som den administrativa landstingsledningen vad som hänt med dessa pengar.

Endast den administrativa ledningen svarade, snabbt och koncist. Den politiska ledningen (s och v) teg som vanligt. Och Ingvar Byström väljer att i sin insändare kalla min förfrågan för spridande av osakligheter i pressen.

Ingvar Byström bör precisera vad exakt han finner osakligt i min förfrågan. En sådan precisering är han skyldig mig, landstingets övriga sjukvårdspersonal och framför allt landstingets köande patienter.

Blir det denna gång en redogörelse av fakta, blir det fler otidigheter eller blir det inget svar alls?
Om och hur Byström svarar kommer att ge landstingets personal och patienter en tydlig fingervisning om vilket bemötande de kan vänta sig med honom i den politiska ledningen.

JACOMINA BEERTEMA
ÖVERLÄKARE, MODERAT POLITIKER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons