Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Kilometerskatt slår mot landsbygden – Löfvens S-politik försämrar tillväxten utanför storstan

/

Annons

Stefan Löfvens politik drabbar människor och företag på den svenska landsbygden. Genom att höja bensin- och dieselskatten samt föreslå både flyg- och kilometerskatt ser regeringen till att försämra möjligheterna för tillväxt utanför Stockholms innerstad.

Främst är det kilometerskatten för lastbilar som är skadlig för transportberoende näringar runt om i Sverige. Nyligen framkom det att regeringens egen utredning arbetar med ett förslag på kilometerskatt på 24 kronor per mil. Tidigare har nivån varit 14 kronor per mil. Nu kan istället en tio kronor högre kilometerskatt bli verklighet.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det är en oacceptabel skatt på avstånd som slår extra hårt mot jobb och företagande på landsbygden. Inte blir situationen bättre av att skicket på vägarna riskerar att försämras eftersom regeringen valt att skära ner på vägunderhållet med en halv miljard kronor i sin senaste budget.

Förmodligen gör Miljöpartiet vågen för det nya förslaget, men frågan är om Socialdemokrater ute i landet kan gå med på detta?

I slutändan är det jobben, företagen och konsumenterna som får betala. Det urholkar landsbygdens skattebas och dränerar välfärden på resurser.

Moderaterna har en plan för ett starkare Sverige där tillväxten ska komma hela landet till del. Höjda skatter på arbete och transporter drabbar företag på landsbygden.

Våra förslag bygger på att vi förstår företagens villkor och vi är beredda att vända på varje sten för att förbättra Sveriges konkurrenskraft och för att stärka den svenska landsbygden.

Edward Riedl (M)

Riksdagsledamot trafikutskottet

Sten Bergheden (M)

Landsbygdspolitisk talesperson

Lena Asplund (M)

Riksdagsledamot Västernorrlands län

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons