Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsfarliga vägar på Högakustenbron och riks 90

Det var bättre när vi hade kvar Trafiksäkerhetsverket, som intresserade sig för säkerheten bland alla trafikanter.

Annons

Annat är det nu. Ta till exempel fotgängare och cyklister som med fara för livet tar sig över Högakustenbron och tvingas acceptera höga farter för stora långtradare och bilar.

Hur mycket tid förlorar de senare vid en sänkning av hastigheten över bron? Jag vill se det uträknat i klara siffror.

Vidare: Flera dödsfall skördas på grund av Trafikverkets uppenbara snålhet för plats vid E4:ans vägkanter. Man har inte tänkt på hur strandsatta bilister ska överleva vid till exempel motorstopp på E4.

Korsningen över E4:an mot gamla E4:an, Oringevägen, är farlig har vi sett. Hastighetsbegränsningen gäller bara strax efter korsningen söderut.

Den ska naturligtvis gälla före den farliga korsningen tillsammans med fartkamera, kan vem som helst begripa.

Personalen på Trafikverket ska snarast prova att promenera på riksväg 90 mellan Hälledal och Ramvik. Det kommer att bli en upplevelse för dem. Först tog man bort belysningen, sedan flyttade man det vita strecket till en decimeter från räcket. Där ska alltså fotgängare och cyklister balansera så gott det går.

Personal på Trafikverket säger till mig att det går bra att gå och cykla innanför strecket, där långtradare dundrar fram i höga hastigheter. Dock har man lovat att någon gång framöver måla om strecket!

Eva Åkesson

Ramvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons