Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillängets elever förtjänar en välskött, lummig skolgård – precis som alla andra elever

/

Annons

Vi är djupt bekymrade över förslaget att bygga ett bostadshus på gamla badhustomten intill Lillängets skola.

Lillängets elever förtjänar en välskött, lummig skolgård, en stimulerande utemiljö med en pedagogisk tanke, likaväl som andra barn i Sollefteå!

Pedagogerna gör vad de kan för att utifrån givna förutsättningar nå målen i styrdokumenten, ett arbete som har blivit både prisat och uppmärksammat (fritidshemmet fick under året Viktor/Viktoriapriset för sitt arbete med jämställdhet och mångfald, samt medverkar i höst som inbjudna talare på en stor konferens för fritidshem i Stockholm).

Förra hösten lämnade fritidspedagogerna ett medborgarförslag gällande gamla badhustomten.

Vi ville kunna få använda den till lekyta och för odlingar av olika slag. Vi ville skapa ett parkliknande grönområde som kunde utnyttjas också av allmänheten under kvällar och helger.

■■ För fler insändare, klicka här.

Förslaget avslogs till vår stora förvåning, med hänvisning till att tomten skulle kunna användas till att bygga ett högt bostadshus med 35-40 lägenheter, troligen ett äldreboende.

Vi tycker inte att det är en särskilt god idé, varken för skolans eller för de äldres del, eftersom det är så vitt skilda verksamheter, med olika behov och krav.

Enligt rykten ska vi i stället hänvisas till ytan intill Zeunerts bryggeri, men det visar ju på en stor okunskap hos politikerna för hur vår verksamhet bedrivs och är upplagd.

En skolgård måste ju ligga i anslutning till klassrummen och fritidshem.

Föräldrarådet samt fritidspedagogerna

Lillängets skola

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons