Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledningens besked en björntjänst – nu förstår jag hur dålig arbetsmiljön är på mitt jobb

/

Annons

Mitt jobb på Sidensjögården försvinner. Men det är ”för min skull och för patienternas”, kom ihåg det!

Har faktiskt inte tänkt så mycket på den otroligt krävande arbetsmiljön jag har. Inte ens när det sprack något i ryggen tyckte jag att det var jobbigt att komma tillbaka. Men nu känns det, jag har blivit upplyst.

Ordet ”björntjänst” dyker upp i huvudet. Därför att ”sanningen” om hur dåligt utformad min arbetsplats är, att folk inte vill komma hit (därför att alla föredrar närhet till service?), är en sanning med stark modifikation. Det är sedan beslutet kom som jag blivit varse vilken svårjobbad arbetsplats jag har.

Vi har två våningar och våra växelvårdspatienter flyttas till nedre, vi är underbemannade flera gånger i veckan och då är verkligen trapporna och de delade toaletterna kännbara.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det är upp till mig på en fredag kväll att se till så att den ensamma kollegan (du läste rätt, noll-vik (arbetsgivaren tar inte in vikarier vid frånvaro, reds. anm.) för oss innebär en ensam undersköterska på upp till tio patienter där cirka åtta av dem är svårt sjuka och inte längre kan gå) kan sköta sitt jobb. Det kallas spring i trappen.

Ytterligare en sanning, ”ni får säga till patienten att den får vänta”. I teorin ja. I verkligheten? Det är mycket svårt att berätta för en 86-årig strokedrabbad person som trillar ur sin rullstol, nu och inte sedan, att den får vänta.

Får ju inte bli så bortskämda och tro att vi kan ha full bemanning i dessa tider!

För vem lämnar inte ett sjunkande skepp?

Pokerfejset

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons