Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt er inte luras av Centern

Arbetsgivaravgiften är en del av din lön. Sänkt arbetsgivaravgift leder till försämrade villkor i socialförsäkringarna.

Annons

Det är viktigt att få föra en diskussion baserad på sina åsikter.

Vad man baserar sina åsikter på, det verkar däremot vara mindre viktigt. I alla fall att döma av Hanna Wagenius resonemang. Hanna Wagenius är ordförande för Centerns ungdomsförbund (CUF).

SVT:s hemsida finns ett reportage där hon ses besöka en skola för att värva medlemmar. I reportaget säger hon till reportern att det är viktigt att sänka arbetsgivaravgiften. Eftersom hon är ordförande för ett ungdomsförbund får jag förutsätta att hon vet vad hon pratar om, det är väl ett rimligt krav, hon försöker ju värva medlemmar till sitt förbund med sina argument. Om hon nu vet vad hon pratar om, så bör hon ju också vara medveten om att det är en direkt lönesänkning för löntagarna hon propagerar för. Själv gissar jag på att Hanna Wagenius knappast upplyser morgondagens arbetskraft om detta, att det är lägre löner hon förespråkar. Arbetsgivaravgiften är en del av din lön. Sänkt arbetsgivaravgift leder till försämrade villkor i socialförsäkringarna. Försäkringar som vi finansierar själva som löntagare via ett löneavdrag. Arbetsgivaravgiften finansierar bland annat sjukförsäkringen, a-kassan och föräldraförsäkringen. Vi har redan sett alldeles för stora försämringar av dessa trygghetssystem.

Så låt er inte luras, varken av CUF eller av moderpartiet Centerns vilseledande argumentering. Det är din lön och din trygghet det handlar om. Låt oss i stället satsa på en bättre skola, det verkar behövas. Inte bara utifrån PISA-rapporten, utan också baserat på den bristande insikt i hur saker och ting fungerar, att döma av Hanna Wagenius uttalanden.

Martin Böhlenius

IF Metall Höga Kusten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons