Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lär er trafikreglerna

Annons

Vid två tillfällen den senaste månaden har jag upplevt följande:

1. Vid gamla brandstationen kommer en långtradare upp bakom mig i vänster fil strax efter att trafikljusen slagit om till grönt. Han ligger kvar i vänster fil precis bakom mig som om han skulle ta av mot Gullänget, vilket han inte gör! Istället fortsätter han rakt fram, korsar alla spärrlinjer som finns och dessutom signalerar ilsket när jag ligger kvar i "min" körfil.

2. En timmerbil med långt släp och full last ligger strax före mig i vänstra filen på samma ställe. Även han kör rakt fram, korsar alla spärrlinjer som där finns och bryr sig inte ett dugg om de bilister som tvingas hålla undan för att inte bli påkörda. Detta tydligen för att tjäna några ynka sekunder! Han svänger nämligen strax därefter av mot Högland! Sådan "yrkeschaufförer" borde inte få ha körkort!

Jag har förlorat det mesta av mitt förtroende för s. k. "yrkeschaufförer"!

Inte sällan stöter man på cyklister som inte bara cyklar på övergångsställe utan dessutom anser sig ha företrädesrätt. Detta är fel! I Trafikverkets regler står bl. a. följande:

"Övergångsställen är i första hand till för gående. Utöver de som går till fots räknas även dessa som gående:Personer i rullstol (om den framförs i gångfart).Rullskridskoåkare, rullskideåkare, sparkåkare, cyklister och mopedister får använda övergångsställen, men bilförarna har ingen väjningsplikt mot dem."

Sedan ser man, tyvärr ganska ofta att bilförare vinkar fram cyklister vidövergångsställen, vilket starkt bidrar till ökad olycksrisk! Bilförare, lär er trafikreglerna!!

"Trafikanten"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons