Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långa transporter vanliga vid svåra skador

Annons

Tack, Mats Åström (TÅ 15/1) för att du bekräftar mitt svar på en tidigare insändare från Annhild Eriksson (TÅ 16/12). Annhild uttryckte oro för vad som skulle hända om ett barn efter en svår trafikolycka skulle behöva transporteras hela vägen till Sundsvall. Du bekräftar att långa transportavstånd är vanliga vid svåra skador och du nämner själv Umeå, Uppsala och till och med Stockholm (Södersjukhuset). Att ni under ett helt år inte har behövt anlita länets eget och enda centrum för multitrauma (svåra, sammansatta skador) i Sundsvall är något överraskande, men har säkert sin förklaring i skadepanoramat.

Huvudsaken är att människorna i Sollefteå kan känna sig trygga. Oavsett en skadas karaktär och allvar kommer den skadade att få hjälp på det sjukhus där man har kompetens att ta hand om skadan och långa avstånd är därvid inget hinder.

Slutligen är det alltid gott att höra att patienter känner sig väl omhändertagna på Sollefteå sjukhus. Vi får samma glädjande vittnesmål från länets andra två sjukhus och vi följer med stort intresse resultaten av den Nationella patientenkäten.

Jacomina Beertema (M)

Landstingsråd

Ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons