Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagar behövs mot alkoholen

Annons

E Svar till MUF i Västernorrlands ordförande Majed Safaee.
Det verkar som du medvetet eller omedvetet undviker kärnan i min insändare.
Syftet med den är att ifrågasätta er fria politik när det gäller alkoholfrågan. Med tanke på hur det ser ut i dagens samhälle visar det tydligt att vi mer än någonsin behöver begränsa tillgängligheten av alkohol för vårt eget bästa.
Precis som vi behöver lagar och förordningar som gäller i trafiken, så måste vi även ha det i alkoholfrågan eftersom det får så stora konsekvenser för hela samhället. Jag hoppas att er politik gällande människors rätt och frihet och en värld utan gränser inte inbegriper att man får köra bil precis som man vill. Eller menar ni att det också är diktatur? Svenskarna visar klart och tydligt att de inte kan hantera alkohol. Svenska sedvänjor går ut på att ta sig en rejäl fylla på helgerna samtidigt som vi ympat in traditioner från Medelhavsländerna genom att dagligen dricka vin till maten. Den traditionen kostar staten miljontals kronor varje år och skördar många människors liv.

Frihet för mig är att kunna tacka nej till alkhol och inte vara beroende av osunda traditioner. Om ni anser att det är inkonsekvent att man kan bli vald till statsminister, men inte får köpa alkohol på Systemet när man är 18 år, så kan vi lika gärna höja myndighetsåldern till 20 år istället för att sänka åldersgränsen på Systemet, om det är konsekvens ni eftersträvar. När det gäller förlängt öppethållande på krogen så finns det arbetsmiljölagar som är till för de anställda och inte för kroggästerna. Vad du Majed Safaee gör på nätterna har jag inget intresse av.
Jag vill kämpa för barns rätt till nyktra föräldrar och att oskyldiga människor ska slippa bli överkörda av något rattfyllo. Jag vill kämpa för att mina egna barn inte lockas till att börja med alkohol eller andra droger, och jag vill slippa betala skatt till alkoholens efterverkningar. Jag är för övrigt positivt inställd till unga politiker och tycker att det behövs ungt friskt blod i politiken. För den skull så betyder det inte att jag gillar den typ av politik som MUF i detta sammanhang praktiserar. Ni har säkert andra mer mogna förslag att komma med, som inte bara lockar unga omogna väljare, utan även oss som har lite mer livserfarenhet.


R BYSTRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons