Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkan har lämnat traditionerna!

/

Det har gått snett när ett jazzcafé i kyrklig regi omhuldas mera än vad kyrkan publikt åstadkommer under flera månaders tid.

Annons

Tiderna förändras och kyrkan tycks följa med. Men måste den det? Följer man med deras kyrkliga utbud, ser man hur traditionerna måst fly och nya idéer förs in som man tror ska ge flera besökare. Det har tyvärr gått åt andra hållet och folk inte bara går ur kyrkan. Folk springer ut!

Tiderna för söndagsgudstjänsterna har på sina håll ändrats och lagts på kvällstid (18.00), en tid på dygnet när de äldre stannar hemma av rädsla för mörker och andra obehagligheter.

Ser man på annonseringen så är den bedrövligt sämre än förut. Nu domineras annonserna av jazzkaféer, allsköns uppträdande av artister som passar bäst i icke religiösa lokaler med mera, och gudstjänsterna finns som en slags parentes nånstans bland alla icke kyrkliga arrangemang. Gudstjänsterna klockan tio eller elva på söndagarna är av tradition och ska inte flyttas för några andra utbud. Inte heller ska lokaler vigda för kyrkliga ändamål, församlingshem och kyrkor, tjäna som skådeplatser för icke kristlig verksamhet.

Det har gått snett när ett jazzcafé i kyrklig regi omhuldas mera än vad kyrkan publikt åstadkommer under flera månaders tid.

Varför det är så glest i bänkarna numera kan kanske också tillskrivas övningen av kvinnliga präster och personal. Många kanske inte anser att kvinnor passar i koret.

På punkt efter punkt har kyrkan förändrats. Körerna tävlar om att framföra engelsk text som få har nytta av eller förstår. De unga prästerna som vigs till prästyrket har föga bakgrund från kyrkan som barn. Traditioner har aldrig förekommit. Prästens roll är ett yrke numera och inte ett kall, tyvärr!

Så ser en medlem på ut/underutvecklingen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons