Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiken mot Alliansen inte rättvis – och Centern har bidragit med mycket bra

/

Annons

Ibland kan man inte låta bli att svara på insändare – hur galna de än är. Den alltid anonyme "Pensionärn” återkommer med jämna mellanrum och uttalar sitt förakt för Centerpartiet.

Alla har givetvis rätt att komma med synpunkter och som stolt Centerpartist svarar jag gärna.

Att åtta år av Alliansstyre skulle gjort landet sämre än tidigare. Alla vet att det inte är sant.

Det kanske allra viktigaste att minnas är att en enad omvärld stod beundrande och iakttog Alliansregeringens hantering av den värsta finanskris världen skådat på 100 år. Det har förmodligen ”Pensionärn” valt att glömma.

”Pensionärn” har även valt att glömma de jobbskatteavdrag som givit en vanlig jobbare en hel månadslön mer i fickan varje år.

■■ För fler insändare, klicka här.

Sedan anser ”Pensionärn” också att det är förfärligt hur staten avhändat sig apotek och bilprovning. Det är för många svårt att se det otäcka i att slippa köa i månader för att få besiktiga bilen. Det borde väl ”Pensionärn” minnas hur det var?

Att det finns fler ställen att hämta sin medicin på anser han inte heller vara särskilt bra. För många är det svårt att förstå på vilket sätt det var bättre när det enda apotek som var öppet fanns mil borta. Om det inte råkade vara söndag – då var det stängt.

När ”Pensionärn” påstår att Alliansen reat ut vårdcentraler blir det extra rörigt. Först och främst så är det inte sant.

Skillnaden mot förr är att privata alternativ kunnat starta och att vanligt folk kunnat välja vilken doktor man velat ha som sin.

Centerpartiet behöver din hjälp nu när den Socialdemokratiska regeringen helt tar sin hand från norra Sverige. Får de som de vill läggs Inlandsinnovation ner och två miljarder kronor i riskkapital försvinner till Stockholm.

Därtill vill man höja kilometerskatten för transporter till det dubbla. Centerpartiet vill sätta stopp för det, det vore två riktiga örfilar för norra Sverige.

Avslutningsvis känner vi som arbetar aktivt i partiet stor glädje och stolthet över de många beslut vi påverkat och medverkat i. Trots att vi är ett förhållandevis litet parti (än så länge) har vi nått stora framgångar i svensk politik.

Bertil Böhlin

Stolt centerpartist

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons