Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krafter verkar för ännu lägre löner

Glädjande att du, Tord Nordström, i din insändare samtycker till mina synpunkter om de högavlönade inom kommun, landsting, stat och det privata näringslivet. Jag håller helt med dig om att inom kommunerna så är det väldigt många som är lågavlönade.

Annons

Det är mycket orättvist för de gör ett fantastiskt bra och viktigt jobb inom till exempel vård och omsorg. Problemet verkar tyvärr vara att skattefinansierade verksamheter under en lång tid har varit i stryklass. Hur man ska få upp de anställdas löner har jag inget enkelt förslag på. Man kan undra hur till exempel kommunerna ska få folk till vård och omsorg med de löner som erbjuds.

Jag tror att de siktar in sig på att erbjuda invandrare jobb inom den sektorn. Det kan liknas vid det nya proletariatet. Där ska de tjäna som tack för att de har fått komma till Sverige. Med låga löner som vi "infödda" inte vill ha. Oerhört odemokratiskt och cyniskt mot folk. Facket, allmänheten, kommuner, landsting och staten har ansvar för att man ska kunna leva väl på sin lön.

Tyvärr så finns det krafter som arbetar för ännu lägre löner för ungdomar som är nya i arbetslivet. Är dessa krafter ute efter att vi ska ha minimilöner som i Tyskland med 850 euro i månaden eller 7 dollar i timlön som i USA? Det kan man undra.

Oberoende liberal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons