Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kostnaderna för tomma lägenheter

Annons
Kostnaderna för tomma lägenheter

Svar angående kostnader för tomma lägenheter:

Åke Wikström har i en av sina insändare begärt en öppen redovisning av hur det förhåller sig med kommunens kostnader för tomma lägenheter. Så här ser det ut enligt den information som jag har och enligt den redovisning som jag har tvingats acceptera:

I avtalet som Sollefteå kommun har tecknat med Bostadsdelegationen förbinder sig kommunen att ta betalningsansvaret för 250 avskilda lägenheter från 1/1 -01 och ytterligare 100 lägenheter från 1/1 -02. Om kommunen inte tar på sig det fulla betalningsansvaret ska kommunen i stället betala ett driftbelopp om 60 kronor per lägenhet och dag till SBAB. Beloppet ska utbetalas till dess att lägenheterna/fastigheterna har avvecklats som bostäder. Sollefteå kommun har alltså stått för kostnader enligt avtalet för 250 lägenheter under 2001 till en total kostnad av 5524789 kronor. Detta blir 106246 kronor per vecka.

Från och med 1/1-02 tillkommer 100 lägenheter och kostnaden för detta år kommer att bli närmare 150000 per vecka tills lägenheterna är avvecklade ur bostadsbeståndet.

Elisabet Lassen

Kommunstyrelsens ordförande, Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons