Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korten på bordet

Annons

Flyktingfrågor är brännheta och jag vill veta varför vi inte vågar tala öppet i dessa frågor och från politikers sida är det mummel i kön. Självklart ska vi hjälpa människor som behöver men hur och vilka resurser finns? Dvs vem betalar och på vems bekostnad sker det? Klarar dagis, skolan och vården ytterligare?

Politiker och kommunala tjänstemän informerar inte klart och tydligt i dessa frågor och att jag ställer frågor innebär inte att jag är invandrarfientlig! Jag får bara inte plus och minus att gå ihop! Denna vecka har vi i tidningen läst om bristande resurser vad gäller basförsörjningen till medborgarna dvs vård, skola och omsorg! I ÖA 19 september redogjordes det om att ett serviceboende ska bort från kommunen med en inbesparing på 9,9 milj och då "kanske den budgeten kan räddas". I en kommun med en växande skara äldre kan verkligen nedläggning av servicehus diskuteras! I samma nummer sa ordföranden i bildningsförvaltningen att "det saknas miljoner till skolinvesteringar"! Problemen att få lönsamhet inom vården samt folktandvården dyker ju också upp med jämna mellanrum! Nu senast kom det larm om skolskjutsarna och ev indragning eller samordning vilket kommer bl a att ge elever längre väntetid men det avfärdas kvickt och lätt med att då kan elever få läxhjälp på skolan. Av vem?

Invånarna i Mellansel har "ett stort hjärta " sa kommunens samordnare när flyktingarna anlände dit! Det handlar inte om vare sig stort eller litet hjärta eller inget alls. Det handlar om att vi skattebetalare och kommuninvånare ska förstå hur ekvationen går ihop! Vem betalar för vad? Ur kommunalskattepotten eller statliga skattepotten men det är fortfarande skattemedel som omfördelas! Och vilka är flyktingar? De fattiga i tältlägren eller? Hur sker prioriteringen?

Jag anser att om vi ska kunna erbjuda dessa nya och blivande svenskar nya och värdiga liv här kan vi inte gå omkring och smussla! Ge en rak och tydlig information till oss alla vilka ekonomiska förutsättningar som finns för oss alla och inte populistiska uttalanden än mindre en jämförelse av hjärtstorlekar. En öppenhet från början och en rak debatt gör att missförstånd och aggressioner förmodligen kan undvikas i framtiden!

OriginalMajBritt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons