Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köp inte den antroposofiska ideologin med hull och hår

Annons
Köp inte den antroposofiska ideologin med hull och hår

Tidningen Ångermanland toppade den 6 november sin förstasida med en kraftig rubrik; "Satsning i Graninge kan ge 40 nya jobb". Det bästa "betet" som i dag kan användas då man vänder sig till en kommun för att få etablera sig är att utlova arbetstillfällen, därför att man är väldigt medveten om kommunernas oerhört stora behov av arbetstillfällen. Jag tror det är viktigt att observera att det står i rubriken "kan ge", det är inget löfte om att det kommer att ge.

På den ritning, i Tidningen Ångermanland, över den tilltänkta nya anläggningen som kommer att byggas "med antroposofiska drag", saknar jag något som finns med på den ritning i broschyren "Graningebyn mot framtiden" som delades ut till oss vid fullmäktigesammanträdet den 24 september, där finns ett kapell med förbindelsegång till kapellet, där den som avlider får ligga tre dygn därför att "antroposoferna menar att själen inte lämnar kroppen förrän efter tre dygn", enligt den information vi fick muntligen av damen vid växthusanläggningen. Varför finns inte kapellet med på ritningen i Tidningen Ångermanland? Är det medvetet för att inte ge detta "projekt" associationer till en religiös/filosofisk anläggning?

Då Nationalencyklopedin presenterar antroposofin skriver man bland annat "Väsentligt för människosynen är också att man räknar med reinkarnation, i det att människans jag återföds till en ny mänsklig tillvaro." Jag vill rekommendera till läsning om denna rörelse i nämnda uppslagsverk. Ett talesätt säger att "Man skall inte kasta ut barnet med badvattnet". Nej, det är väldigt dumt och inhumant. I det här fallet vill jag säga; Kasta ut "badvattnet" och behåll "barnet". Jag upprepar vad jag skrev i insändaren den 30 oktober, "--- det är väldigt viktigt att de politiskt ansvariga inte på grund av arbetsmarknads- och ekonomiska skäl "köper" den antroposofiska ideologin med "hull och hår".

Ruben Eberhardson

Rödsta, Resele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons