Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet Glenn Nordlund (S): Vi kommer att verka för Örnsköldsviks bästa

/

Annons

Svar på ”Vem tar striden för Ö-viks sjukhus – nu måste kommunens främsta företrädare och företagare visar sin pondus”, Ordet fritt tisdag 4 juli.

För ungefär ett år sedan då ett tjänstemannaförslag offentliggjordes angående förändringar inom bland annat BB och barnsjukvård, uttalade vi vår oro för vilka konsekvenser dessa förslag kan få för Örnsköldsviks kommun – just utifrån vilka signaler det ger till våra kommuninnevånare och våra företag när det gäller framtidstro och trygghet.

Från ett kommunalt perspektiv handlar utveckling och tillväxt väldigt mycket om att skapa attraktivitet genom engagemang och just framtidstro. I ett sådant perspektiv får landstingets verksamheter som riktar sig till blivande föräldrar, föräldrar och barn en särskild betydelse, vilket kan påverka attraktiviteten och intresset för att leva och bo just här.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det är klart att vi som verkar för att Örnsköldsvik ska öka sin attraktionskraft och att fler ska välja vår plats också kommer att så gott vi kan verka för att landstingets verksamheter ska finnas kvar. När det gäller samarbetet mellan kommunen och landstinget så har vi här i Örnsköldsvik visat både intresse och handlingskraft från kommunen.

När landstinget för några år sedan gjorde den senaste större besparingsinsatsen så sjösattes på kort tid en mellanvårdsform (VIA-enheten) för att patienter och brukare inte skulle hamna mellan stolarna vid de förändringar som då genomfördes.

Som vårdgrannar med gemensamma målgrupper, men med olika ansvar och uppdrag, är det viktigt att hela tiden försöka hitta samarbetsformer för medborgarnas bästa. Vi kommer att med intresse följa det uppstartade samarbetet mellan Landstinget Västernorrland och Sollefteå och Kramfors kommuner när det gäller en sammanhållen vårdkedja.

Den pågående utredningen kring landstingets verksamheter inom BB och barnsjukvården skall vara klar efter sommaren.

Även om det ytterst är politikerna inom landstinget som kommer att fatta de slutgiltiga besluten kommer vi att noga följa och på klokaste sätt agera utifrån det kommunala intresset och medborgarnas bästa.

Glenn Nordlund (S)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons