Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunaliseringen av skolan - en politisk lekstuga som måste upphöra

/

Annons

Innehållet i betänkandet visar att de är på rätt väg. Att staten ska öka sin styrning av skolan är bra, "äntligen" säger nog många. Kommunerna har inte klarat av uppgiften, så enkelt är det.

Att barnen har drabbats av kommunernas spariver på skolan är mycket tragiskt och bevisar bara att kommunaliseringen av skolan var ett stort misstag. Skolan ska inte tävla med andra i den kommunala budgeten utan den ska vara fredad. Rationaliseringar kommer alltid att behövas då elevunderlagen sviktar men det är något helt annat.

Huvudmannen för skolan måste ansvara för att undervisningen har tillräcklig kvalitet för att nå kunskapsmålen och då måste det finnas tillräckliga resurser och kompetenta lärare. Skolan har alltför länge varit en politisk lekstuga, det måste upphöra. Nu måste politikerna lyssna på professionen och inte tvärtom.

För att förhindra fortsatt segregation måste det bli mer blandning av elever i klasserna. Det måste även bli slut på friskolornas elevjakt med mutor som värvningsmetoder för att fylla skolorna med rätt sorts elever.

Klas Viberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons