Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektivtrafiken och dess framkomlighet

Annons

Det är märkligt, kommun och länstrafiken går ut och uppmanar invånare i kommunen att åka buss. Bjuder till och med på gratisbiljetter med mera. Men de tänker inte på att det kanske skall vara säkert och framkomligt att åka buss.

Med att det skall vara snöröjt och sandat på våra vägar och busshållplatser.

Vi bussförare gör vad vi kan för att det skall vara så säkert som möjligt för resenären men det är svårt. Vi klarar det inte alltid, tyvärr. Det kan hända att det blir förseningar eller inställda turer, för att det inte bara går att köra i halkan, eller allra värsta att någon passagerare har halkat och skadat sig.

Vi ringer flera gånger för att få hjälp med halkbekämpning, så att vi skall kunna ta oss fram, vilket vi många gånger inte förstår att vi skall behöva.

Det har tagit mellan 4-8 timmar att få ut någon sandning. Skamligt! De har ju bara en sandbil ute. Vi har påtalat att vi glider ut i korsen eller vid busshållplatser. Skall vi behöva få uppleva att någon mejar ner en bil, eller någon fotgängare eller någon som står och väntar på att få åka buss?

Känns inte alls bra för oss bussförare.

Vi framför ett tungt fordon där vi transportera resenärer så säkert vi bara kan. Vi har ett ansvar gentemot trafikanter och resenärer. Vi anser att vi skall kunna kräva att vi kan framföra dessa tunga fordon utan att vara rädda för att "meja ner" fotgängare, andra bilister eller väntande passagerare.

Jag har kört i statstrafiken i sex år. En gång under hela tiden har de varit snabba med sandningen och det var när vi ställde in alla turer. Det tog endast två timmar tills att första turen kunde gå igen. Försvaret vi hört är att de endast har en sandbil ute. Dock måste väl kommunen också veta att det är halt ute. Vi ringer inte om sandning om vi inte behöver för att ta oss fram

Tove Klingsby Svedin

Skyddsombud Veolia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons