Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kepsen har blivit Öbackas största stridsämne

Annons
Kepsen har blivit Öbackas största stridsämne

Kepsen på eller icke på? Det är frågan skulle nog Hamlet skaldat om han i dag bott i Härnösand. Nu gör han inte detta, men lika fullt är kepsproblemet Öbackabornas största õstridsämne" och debattfråga för närvarande.

Det är kanske inte så konstigt, ty huvudplagget har i alla årtionden varit en både stor och viktig fråga i vår värld.

Tänk bara på de svenska stridsbara partierna hattarna och mössorna! Ett stycke svensk "huvudhistoria". Kanske något att återuppliva i Härnösand inför valet?

Kommer ni ihåg våra riksdagsmän, som skred in i riksdagen iklädda hög svart hatt.

Våra revymakare har haft många kupletter, där hatten intagit huvudfrågan. Ernst Rolf sjöng bland annat: Kommer hem i hatten (kepsen) klockan ett på natten.

Man talar ibland lite elakt om att killen eller tjejen är yr i mössan eller att de har ägg i mössan. Då är det nog bra att ha hatten, mössan eller kepsen på i skolan.

Vad jag har upptäckt, så brukar inga ungdomar ha varken keps eller mössa på när det är minus 16 grader. Då är ju den demokratiska ordningen i samhället återställd i staden Härnösand.

Nästa debattämne och viktiga fråga i Öbacka kanske blir att demokratin i staden kan upprätthållas om eleverna inte får eller får klå upp lärarna när de ger alltför dåliga eller orättvisa betyg? Ho vet..

Hans Ellung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons