Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kempehallen skulle ersättas med andra isytor – var det bara en bluff?

/
  • September 2012: Rivningsgrävskopan sätter tänderna i anrika Kempehallen.

Annons

När Kempis revs i all hast och utan att man riktigt hade klart hur hallens status var, lovade politikerna att snarast ersätta förlorad isyta. Man skulle ju spara så mycket pengar per år för Kempis var dyr i drift.

Fyra år senare står vi fortfarande utan ersättningsrink! Finns det något annat som gjort så mycket reklam för Örnsköldsvik som just hockeyn? Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström, Daniel och Henrik Sedin, Victor Hedman och många fler. Inget annat i Örnsköldsvik har den status och har skapat så många fina reportage i både tidningar och tv.

Att sedan flera av killarna efter karriären satsat pengar på olika saker i Örnsköldsvik verkar glömmas bort. Nya arenan hade inte funnits, nya hotellet (Elite) hade inte funnits, vi hade haft en golfbana mindre i kommunen med mera, med mera.

■■ För fler insändare, klicka här.

När det sedan kommer till att kommunen ska satsa på det här med ishockey så blir det gnäll och avundsjuka från alla tänkbara håll.

Många tror att hockeykillarna med mycket pengar ska stå för notan. De har åkt över till USA och spelat, fått skador för livet och återvänder med mer pengar än de flesta av oss, men att de ska stå för nya isytor känns helt fel.

Jag har inte deltagit i förhandlingarna med kommunen, men hört hur tongångarna gått. Vid vissa tillfällen har det bara fattas några futtiga miljoner. Men nu, efter förhandlingar med kommunisterna, har allt helt gått i baklås. Att vänta flera år kommer att bidra till att Modo inte inom kort kommer åter till SHL.

arnlun

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons